четвртак, 16. фебруар 2023.

Društvene igre za porodicu

 

Evo nekoliko primera društvenih igara koje su prikladne za igranje sa celom porodicom, bez obzira na uzrast i interesovanja:

  1. Monopoly - jedna od najpopularnijih društvenih igara koja se igra širom sveta. Igrači kupuju, prodaju i trguju nekretninama, a cilj je postati najbogatiji igrač.

  2. Scrabble - igra u kojoj igrači slažu reči na ploči pomoću slova koja su im na raspolaganju. Svako slovo ima svoju vrednost, a cilj je sakupiti što više poena.

  3. Risk - igra u kojoj igrači vode svoje vojske i pokušavaju osvojiti teritorije na mapi. Cilj je osvojiti što više teritorija i postati vladar sveta.

  4. Clue - igra u kojoj igrači pokušavaju otkriti ko je počinio zločin, u kojoj sobi i kojim oružjem. Igra zahteva taktiku i logiku, a cilj je prvi otkriti sve tri stvari.

  5. Jenga - igra u kojoj se igrači izvlače blokove iz drvenog toranja i stavljaju ih na vrh. Cilj je ne srušiti toranj.

  6. Pictionary - igra u kojoj igrači crtaju pojmove, a drugi igrači pokušavaju pogoditi o čemu se radi. Cilj je pogoditi što više pojmova u vremenskom roku.

  7. Codenames - igra u kojoj timovi pokušavaju pogoditi pojmove na karticama koristeći samo jednu reč i broj. Cilj je prvi pogoditi sve pojmove na karticama.

  8. As bid-kartican igra aukcije predmeta iz skladista od 9 do 99 godina uzrast .Vreme igranja od 30 do 45 min .I ako su aukcije same po sebi zabavne ,ova igraima jos specijalnih kratica koja moze pomoci ili otezati igru .Takodje ima i jak psiholoski efekat pracenja igraca kad treba stati sa aukcijom .Lakak za postavku u svega nekiliko min ,brzo se uci cak i oni koi i neigraju puno drustvene igre .

Nadam se da ti ovi primeri mogu pomoći da izabereš društvene igre za tvoju porodicu.




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

Translate